Кои са жертвите на стрелеца в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8213730 www.24chasa.bg
35-годишната Мерцедес

9 души бяха убити в германския град Ханау - две жени и седем мъже. Шестима други пострадаха. 43-годишният Тобиас, воден от расизъм, след като отправи изстрелите към жертвите си в два бара в града, уби и майка си в дома им, а после насочи спусъка към себе си.

"Ние сме на предала на силите си. Ферхат беше нашата гордост", казва пред "Билд" 46-годишният Метин, баща на едно от загиналите момчета. Миналата седмица синът му е завършил образованието си като механик.

Ферхат е жизнерадостен човек, обичал техно музиката и хип-хопа, често се срещал с приятелите си в "Арена", едно от заведенията, в които бяха извършени нападенията.

35-годишната Мерцедес работила в павилион до бара. Майка е на две деца. Изстрелът я пронизва на влизане в помещението.

"Нашата мъка е неизмерима. Германия трябва да бъде сплотена . Никога не сме мислили, че ще се случи нещо в тази страна, която е наша родина", казва Али, братовчедка на загиналата жена. "Не бива да започваме война, трябва да останем спокойни", допълва още тя.

36-годишен предприемач - Гьокхан, е убит пред заведението.

20-годишният Мухамед Беязкендир е в болница след тежка операция.

"Бяхме планина от хора. Под мен лежеше някой с дупка в гърлото", казва той. 

"Тъкмо бяхме хапнали, чухме изстрели отвън - пет или шест. Помислихме, че са пиратки или огнестрелно оръжие", казва младият мъж.

Тогава видял Тобиас. "Държаше пистолета с две ръце, нахлу вътре и стреля по всички в единия ъгъл. Тогава дойде при нас", разказва Мухамед.

Той оцелява по чудо - куршумът го пронизва в рамото, само на няколко милиметра от гръбнака му.

Вчера "Билд" съобщи, че жертвите на терориста са кюрди. Турция обяви, че поне петима от загиналите са турски граждани, както и кюрд, босненец и полякиня.

Сред загиналите е и 40-годишният българин Калоян Велков от мездренското село Люти дол. 

Тобиас е оставил писмо и записал видео, в които говори за необходимостта от унищожаване на определени народи, чието изселване от Германия вече не може да бъде постигнато.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал