ББР и Френско-българската търговска и индустриална камара ще помагат на проекти между български и чужди фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/8215494 www.24chasa.bg
Николай Димитров

Българската банка за развитие ще си партнира с Френско-българската търговска и индустриална камара в подпомагането на проекти между български и чуждестранни фирми.

„Потенциалът за задълбочаване на търговските отношения между България и Франция е сериозен, но има нужда от допълнителен стимул за развитието на бизнес проектите“, заяви изпълнителният директор на Българската банка за развитие Николай Димитров. За да насърчи двустранните бизнес отношения, ББР стана член на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). Тя е създадена през 2004 г. и обединява над 240 френски, български и международни компании.

Търговският оборот между двете страни бележи ръст от 7,9% през деветте месеца на миналата година. ББР ще си взаимодейства с ФБТИК в насърчаването и реализацията на проекти между български и чуждестранни фирми в приоритетни сектори като малък и среден бизнес, инфраструктура, големи проекти от национално значение и други. Сред ключовите приоритети на банката е управлението на програма за финансиране на експорта с цел насърчаване на външната търговия на България.

Франция е сред водещите външнотърговски партньори на България, като най-голям е делът на френските инвестиции в промишлеността, следвани от финансите, търговията, съобщенията, строителството и банковия сектор.

Българската банка за развитие е член на редица международни организации като Европейската асоциация на публичните банки, Европейската асоциация на дългосрочните инвеститори, Европейския инвестиционен фонд, Мрежата на Европейските финансови институции за малки и средни предприятия и други. ББР е най-добре позиционираната банка у нас за привличане на средства от международни финансови институции, партньор е на Европейската инвестиционна банка, Банката за развитие на Съвета на Европа, Скандинавската инвестиционна банка, KfW Германия, Китайската банка за развитие, Черноморската банка за търговия и развитие, Японската банка за международно сътрудничество и други.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си