Аврамова: За 1 г. само 6 общини са поискали освобождаване от винетки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8215837 www.24chasa.bg
Петя Аврамова КАДЪР: Би Ти Ви

Ние сме дали една година на общините да заявят исканията си кои пътища до кои населени места бъдат освободени от винетната система и те да поемат издръжката. Само 6 общини са дали своите искания за освобождаване на определени пътища от винетната система.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Би Ти Ви във разразилите се през последните дни скандали около винетките и тол таксите.

Тя допълни, че до 2019 г. всички, които са се почувствали засегнати, са карали извън закона без винетна такса.

"Общините трябва да поемат част от издръжката на тези пътища - дали сме такава възможност", заяви Петя Аврамова, като допълни, че чрез АПИ ще разпореди на областните пътни управления да бъдат активни по случая.

Проблем с винетната система няма - 1 година системата работи успешно, а хората имат удобни начини да закупят винетките си.

"2020 г. ще бъде напрегната и предизборна година - всеки един работен казус се превръща в скандална новина. Това ще бъде годината на изкуствените скандали", каза тя във връзка с публикацията на каталунското издание "Периодико", което отново извади на преден план темата "къща на Бойко Борисов в Барселона".                                                                                                                                                                                                                                                              

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип