Аврамова: За 1 г. само 6 общини са поискали освобождаване от винетки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8215837 www.24chasa.bg
Петя Аврамова КАДЪР: Би Ти Ви

Ние сме дали една година на общините да заявят исканията си кои пътища до кои населени места бъдат освободени от винетната система и те да поемат издръжката. Само 6 общини са дали своите искания за освобождаване на определени пътища от винетната система.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Би Ти Ви във разразилите се през последните дни скандали около винетките и тол таксите.

Тя допълни, че до 2019 г. всички, които са се почувствали засегнати, са карали извън закона без винетна такса.

"Общините трябва да поемат част от издръжката на тези пътища - дали сме такава възможност", заяви Петя Аврамова, като допълни, че чрез АПИ ще разпореди на областните пътни управления да бъдат активни по случая.

Проблем с винетната система няма - 1 година системата работи успешно, а хората имат удобни начини да закупят винетките си.

"2020 г. ще бъде напрегната и предизборна година - всеки един работен казус се превръща в скандална новина. Това ще бъде годината на изкуствените скандали", каза тя във връзка с публикацията на каталунското издание "Периодико", което отново извади на преден план темата "къща на Бойко Борисов в Барселона".                                                                                                                                                                                                                                                              

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни