Фонд "Земеделие" изплати близо 26 млн. лева за агроекология за 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8216490 www.24chasa.bg
Държавен фонд "Земеделие" Снимка: Архив

Започнаха плащанията по мярка 10 "Агроекология и климат" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Държавен фонд "Земеделие" преведе 25 940 506 млн. лева по мярката, като подпомагане получиха 2 110 земеделски стопани, съобщават от финансовата институция.

Изплатените средства са за кампания 2019, като плащане получиха кандидати с поети ангажименти по направления "Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство" и "Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)".
Финансовото подпомагане на земеделските стопани е осигурено 75 на сто от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) и 25 на сто - от националния бюджет.

Ставките, по които се извършва оторизацията на субсидиите се определят съгласно разпоредбите на чл. 14 от Наредба нр. 7 от 24 февруари 2015 г. за прилагане на мярка 10 "Агроекология и климат" от ПРСР 2014-2020 година.

Фонд "Земеделие" стриктно спазва заложения индикативен график за превеждане на субсидиите по схемите и мерките на директните плащания, обявен от изпълнителния директор Васил Грудев на 15 януари 2020 г .

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави