Фонд "Земеделие" изплати близо 26 млн. лева за агроекология за 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8216490 www.24chasa.bg
Държавен фонд "Земеделие" Снимка: Архив

Започнаха плащанията по мярка 10 "Агроекология и климат" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Държавен фонд "Земеделие" преведе 25 940 506 млн. лева по мярката, като подпомагане получиха 2 110 земеделски стопани, съобщават от финансовата институция.

Изплатените средства са за кампания 2019, като плащане получиха кандидати с поети ангажименти по направления "Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство" и "Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)".
Финансовото подпомагане на земеделските стопани е осигурено 75 на сто от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) и 25 на сто - от националния бюджет.

Ставките, по които се извършва оторизацията на субсидиите се определят съгласно разпоредбите на чл. 14 от Наредба нр. 7 от 24 февруари 2015 г. за прилагане на мярка 10 "Агроекология и климат" от ПРСР 2014-2020 година.

Фонд "Земеделие" стриктно спазва заложения индикативен график за превеждане на субсидиите по схемите и мерките на директните плащания, обявен от изпълнителния директор Васил Грудев на 15 януари 2020 г .

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си