Иван Гешев помогна на Долно Камарци, монтират камера за шофьори убийци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8216703 www.24chasa.bg
Никола Гостев

Камера за скорост ще бъде поставена в софийското село Долно Камарци, съобщи за “24 часа” кметът инж. Никола Гостев. Дългогодишната му битка се увенча с успех след разговор с главния прокурор Иван Гешев.

На срещата в понеделник между обвинител №1 и сдружението на кметовете на кметства Гостев, който е в управата на организацията, поставил основния проблем за Долно Камарци.

“През селото минава Подбалканският път София - Бургас. Въпреки маркировката и знаците коли и камиони хвърчат със 100 и повече километра, а само на метри е училището и детска площадка. Защо първо трябва да сложим черните забрадки и тогава да решаваме проблема, както обикновено става в България”, пита се кметът.

“Нещо бди над нас, за да не стане трагедия” допълва той.

На няколко пъти в селото била поставяна т.нар. тринога. Веднъж само за 40 минути тя заснела 150 нарушители на скоростта.

“Пределно ми е ясно, че не е работа на главния прокурор да се занимава с това, но му казах за нашия проблем и той веднага пое ангажимент”, обясни Гостев.

Голямата изненада за него обаче била, когато го потърсил директорът на МВР за София-област старши комисар Николай Спасов. Той му съобщил новината, че скоро ще поставят така дълго чаканата камера. 

“В понеделник беше срещата с г-н Гешев, а в сряда сутринта вече разговарях със старши комисар Спасов за камерата”, каза Гостев. Той е начело на Долно Камарци трети мандат. “Обикновено институциите са мудни, но сега реакцията беше светкавична”, добавя кметът.

През годините поставял проблема пред четири ръководства на областната дирекция на МВР, но му отказвали с аргумента, че камерите са скъпи.

“Но все пак това е главен път, който минава през селото”, казва кметът.

Сега предстои той и шефът на областната дирекция на МВР да определят къде точно ще бъде поставена камерата.

Очаква се това да стане в следващите дни. Докато бъде монтирана стационарната камера, старши комисар Николай Спасов обещал да изпраща по-често мобилната, за да бъдат заснемани шофьорите нарушители.

Никола Гостев държи тя да попада в обхвата на видеонаблюдението, което има в селото, за да не стане обект на посегателство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип