Иван Гешев помогна на Долно Камарци, монтират камера за шофьори убийци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8216703 www.24chasa.bg
Никола Гостев

Камера за скорост ще бъде поставена в софийското село Долно Камарци, съобщи за “24 часа” кметът инж. Никола Гостев. Дългогодишната му битка се увенча с успех след разговор с главния прокурор Иван Гешев.

На срещата в понеделник между обвинител №1 и сдружението на кметовете на кметства Гостев, който е в управата на организацията, поставил основния проблем за Долно Камарци.

“През селото минава Подбалканският път София - Бургас. Въпреки маркировката и знаците коли и камиони хвърчат със 100 и повече километра, а само на метри е училището и детска площадка. Защо първо трябва да сложим черните забрадки и тогава да решаваме проблема, както обикновено става в България”, пита се кметът.

“Нещо бди над нас, за да не стане трагедия” допълва той.

На няколко пъти в селото била поставяна т.нар. тринога. Веднъж само за 40 минути тя заснела 150 нарушители на скоростта.

“Пределно ми е ясно, че не е работа на главния прокурор да се занимава с това, но му казах за нашия проблем и той веднага пое ангажимент”, обясни Гостев.

Голямата изненада за него обаче била, когато го потърсил директорът на МВР за София-област старши комисар Николай Спасов. Той му съобщил новината, че скоро ще поставят така дълго чаканата камера. 

“В понеделник беше срещата с г-н Гешев, а в сряда сутринта вече разговарях със старши комисар Спасов за камерата”, каза Гостев. Той е начело на Долно Камарци трети мандат. “Обикновено институциите са мудни, но сега реакцията беше светкавична”, добавя кметът.

През годините поставял проблема пред четири ръководства на областната дирекция на МВР, но му отказвали с аргумента, че камерите са скъпи.

“Но все пак това е главен път, който минава през селото”, казва кметът.

Сега предстои той и шефът на областната дирекция на МВР да определят къде точно ще бъде поставена камерата.

Очаква се това да стане в следващите дни. Докато бъде монтирана стационарната камера, старши комисар Николай Спасов обещал да изпраща по-често мобилната, за да бъдат заснемани шофьорите нарушители.

Никола Гостев държи тя да попада в обхвата на видеонаблюдението, което има в селото, за да не стане обект на посегателство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България