Лорд Момчил от Казанлък плаши съдийка с обезглавяване в храма на Темида (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8216706 www.24chasa.bg
Добрев заплашил Мартинова в съдебна зала. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

“Професор” Добрев е бил кандидат за вицепрезидент на изборите през 2016 г., води над 300 дела срещу политици, магистрати и бизнесмени, включително и срещу собствената си сестра

“К...а скапана, ще ти отрежа главата.” Това изкрещял в съдебната зала Момчил Добрев през ноември, след като чул, че съдия Райна Мартинова отказва да се отведе от дело, по което той е страна. Прокуратурата го обвини в закана с убийство и хулиганство. Добрев води над 300 дела в различни съдилища, включително срещу сестра си. Представя се с благородническата титла лорд, както и с научни степени и звания като професор и доктор по различни науки.

Лорд Момчил е от Казанлък, постоянно се оплаквал от съдии, за да могат те да се отведат от делата, които той води. През 2018 г. съдийката Мартинова решила, че ще гледа един от процесите, по които Добрев е пуснал искова молба. Той се ядосал. Подал сигнали до 9 институции, включително чуждестранни и такива без отношение към съдебната система. Написал, че е “отвратен” от хода на делото. Добавил, че всеки ден

се моли на Господ

“да я накаже с рак,

кончина на нея и близките ѝ до 9-о коляно”, както вече го е правил с други магистрати.

Момчил Добрев намерил домашния адрес на брата на съдийката - д-р Иван Мартинов. Направил го чрез справка в Агенцията по вписванията. Издирил и къде работела майка му. Благодарение на декларацията на Мартинова за конфликт на интереси намерил и къде живее магистратката. Мъжът започнал да пуска в пощенските кутии на тримата жалби срещу Мартинова, както и покана тя да му изплати 350 000 лв. Причината - по едно от делата, които тя гледала, отказала искането му за запор. 

“Всички знаят, че съм бил обучаван от специализираните части и 19 пъти съм се изплъзвал от клопката на полицията”, пишел той в жалбите си. Обяснявал, че има собствена агентура и 29 фирми в България и още толкова в чужбина. Активите им били за суми с 11 цифри.

Малко след като съпругът на съдийката получил нова служебна кола, Добрев почнал да слага жалбите си и на предното стъкло на автомобила. Заради атаката Мартинова се обърнала към шефа на Софийския градски съд Алексей Трифонов. Той се свързал с правосъдния министър Данаил Кирилов и съдийката получила охрана.

На заседание на 17 ноември Добрев пак поискал Мартинова да се отведе. Тя обаче отказала, тогава той започнал с псувните. Нарекъл я к...а 8 пъти, казал, че ще ѝ отреже главата, и я напсувал. После се оправдал, че заканите не били към Мартинова, а към сестра му, която е ответник по делото. Развил и тезата, че търсил адреса на брат ѝ заради медицинска консултация. “На прокуратурата не е известно лекар да прави преглед в дома си”, контрира го прокурор Илиян Илиев. Той поел делото срещу Добрев, след като негова колежка се отвела. Двама съдии също се отвели, след като видели, че ще се иска арест на Момчил Добрев. В Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура мъжът е подал над 100 сигнала.

По искови молби на Добрев се гледат над 300 граждански дела в СГС, десетки са административните, заведени от него. В интервю от миналата година инспекторът от Висшия съдебен съвет Вероника

Имова го посочи

като един от

професионалните

жалбоподатели

Тогава бил завел 329 граждански и 39 наказателни дела. Само подсъдимият за грабежи арестант Емил Милев-Крокодила и мъж с имена Николай Николов го водят с повече.

Лорд Момчил води дела срещу Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, Стефан Софиянски, МВР, НАП, почти всички министерства, много съдии, прокурори и полицаи. На изборите през 2019 г. е бил кандидат за вицепрезидент. Той бил в двойка с Кемил Рамадан, който през 2017 г. отправи смъртни заплахи с есемеси към Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

В интервю през 2007 г. Добрев е представен като “завършил Немската езикова гимназия със сребърен медал. Бил

немски и швейцарски

възпитаник с три

висши образования

Зад гърба си имал един брак - със съдийката Йорданка Моллова, сестра на банкера Христо Моллов. От 2002 г. Добрев е председател на сдружението “Морал и чест за България”, което търси и громи корупцията в съдебната система.

Професионално той се определя като банкер и инженер или поне това посочват данните в личния му блог. В съда каза, че работи в кантора на ЧСИ, имал и фирми.

Иначе се представя в обществото като “лорд проф. д-р на икономическите науки, д-р на юридическите науки и д-р по астрофизика Момчил Добрев”. Твърди, че през 2010 г. е получил награда “Великите умове наXXI век”, през 2012-а “Наградата на Айнщайн” и още “Да Винчи”, както и много други, получавани само от десетина души в света. Лорд Момчил се хвали и със “Световната награда по икономика - Финанси” от 2019 г., когато го определили като “баща на модерните финанси”. Бил и създател на теории във физиката, икономиката, теория на мафията, теория на корупцията, на мафиотизма, написал над 690 статии и публикации в целия свят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата