Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, празна е. Борислава Йовчева беше под наем

https://www.24chasa.bg/novini/article/8217114 www.24chasa.bg
Снимка: sopharmagroup.com

"Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", каза за "24 часа" бизнесменът Александър Чаушев за къщата в Барселона, за която каталунският вестник "Периодико" пусна стария слух отпреди 5 години, че е закупена от премиера Борисов за бившата моделка Борислава Йовчева. Чаушев каза това и преди 2 години, когато скандалът пак бе притоплен.
Красавицата е живяла някога в луксозния имот като наемателка, но Чаушев не я познавал лично. Взаимоотношенията им преминават през посредничекса брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", добави бизнесменът. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той.
"В Испания има гигантски бизнес за преотдаване на имоти под наем. Това е т.нар. "хестура" - вид услуга, при която фирма отдава под наем, хора чистят, поддържат имота и с оставащите пари, изплащат на собствениците", обясни Александър Чаушев. Той самият е живял за кратко в Испания през далечната 1992 г.
Последната му среща с Бойко Борисов е била още преди да стане министър-председател. "Познаваме се служебно. Беше собственик на голяма охранителна фирма. Имали сме служебни взаимоотношения. В интерес на истината се справяше прекрасно с работата", каза бизнесменът.
"Работил съм преди 16 г. в "Лукойл" Сега нямам компании, а множество постове в публични компании", каза още той. За статията в каталунския вестник "Периодико" научава от приятели, които му я изпращат. "Нелепо е всичко. Някакъв селски мотив виждам тук. Това е някаква политическа игра, но от слаби играчи. Нещата са смешни. Това е долнопробна история", казва бизнесменът. Не смята, че някой може да се опитва да му навреди.
Испанските власти не са го търсили около разследването. "Проверил съм 10 пъти. Включитело и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добави Чаушев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България