Гръцки полицаи издавали фалшиви паспорти на престъпници

https://www.24chasa.bg/novini/article/8218532 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Гръцките власти разследват шестима полицаи и още 27 души по подозрение за участие в измамна схема за издаване на фалшиви паспорти и лични карти. От полицията не съобщават дали има задържани по случая.

Документите са били предназначени за чуждестранни граждани, които са извършили престъпления и бягат от закона, съобщиха властите в Атина, цитирани от БГНЕС.

Службата за вътрешен полицейски контрол заяви, че издадените документи са обявени за невалидни. Става въпрос за общо 31 паспорта и 38 ЕГН-та, издадени между 2016 и 2018 г. Личните документи са били търгувани на черния пазар на цени от 5 000 до 40 000 евро.

Схемата е действала, като е крадена самоличността на гърци, живеещи в чужбина, които са пропуснали да удължат валидността на личните си документи в законовия срок.

Контролът за валидност на паспортите беше засилен в Гърция през последните години в резултат на нарастващия приток на бежанци, които нямат право да отидат в други страни от ЕС заради ограниченията, наложени от ЕС през 2016 г.

Гърция все пак остава най-популярната дестинация за незаконно влизане на бежанци, които се опитват да стигнат до ЕС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Звездата на "Интер" Лаутаро Мартинес смени амплоато по време на карантината. На футболиста, трансферна цел на куп европейски грандове, му се наложи да влезе в ролята на фризьор. Доста сериозно предизвикателство за играча, защото в ръцете му се остави половинката му Агустина Гандолфо. Красавицата се нуждаеше от леко освежаване на прическата

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг