Момче съблечено и ограбено в автобус заради екип на ЦСКА (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8219477 www.24chasa.bg
Пострадалото 14-годишно момче.

Издирват трима за нападението

14-годишен ученик е бил нападнат, съблечен гол до кръста и обран от момчета с качулки в градски автобус в София. Те са избягали и МВР ги издирва. Нападателите са били трима, на около 20 г. Според основната версия те се нахвърлили върху тийнейджъра, защото върху дрехите му имало надпис и емблема на ЦСКА.

Момчето тренирало карате. След инцидента то казало пред пътници от автобуса, че е от провинцията и живее в пансиона на ЦСКА в кв. “Слатина”. В петък вечерта тръгнало да се прибира от залата на “Локомотив” (София) към общежитието. Качило се в автобус 404 в посока “Слатина”. По това време в рейса имало 15-ина души по седалките и още 4-5-ма правостоящи.

Към 19,10 ч, докато се движел в района на “Подуяне”, в задната част на автобуса се сборичкали момчета. Чули се викове: “Не, моля ви, не, не!”.

“Видях дете да тича по пътеката към шофьора. Беше голо до кръста с черно долнище на анцуг”, разказва журналистката Мария Кадийска, която се возела в предната част на автобуса. Момчето спряло близо до нея и тя го попитала какво става, а то отвърнало: “Обраха ме, обраха ме”.

В това време друга жена извикала към шофьора: “Спрете автобуса, спрете”. Той невъзмутимо отвърнал: “Това е България” и продължил. По пътя нападателите успели да отворят със сила една от вратите на автобуса, дърпайки силно лайсните, и изскочили навън с дрехите на момчето. Телефонът останал у него, тъй като бил в долнището на анцуга. Момчето разказало, че е било с тениска и суитшърт с надпис ЦСКА. Нападателите го питали дали е от отбора, и той потвърдил. “Единият ме удари, казаха: “Махай го, идвай с нас и ще те набием”, разказало момчето.

В автобуса била и зам.-директорка на столично училище. Тя се обадила по джиесема на тел.112, а после казала на детето, че я посъветвали то да отиде с родителите си в районното и да подаде жалба.

“Изненадах се, че няма да пратят патрулка. Момчето се притесни. Каза, че родителите му не са в София. Една жена взе да му обяснява, че може да отиде с някой възпитател”, разказа Кадийска.

“Шофьорът е чул, че има конфликт. Според него всичко се е случило за 30-ина секунди. Автобусът е спрял на червен светофар, през това време вратата е отворена насила и въпросните лица са избягали”, коментира шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов. В автобуса е имало камери, записите са иззети и се проверяват. Назначена е и вътрешна проверка за действията на шофьора по време на инцидента.

Преди да слезе от автобуса, майка на момиче съблякла дреха от дъщеря си и я дала на пострадалото момче, за да не ходи голо в студа.