Сауди Арамко ще разработва най-голямото газово находище в Саудитска Арабия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8219790 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Сауди Арамко (Saudi Aramco) съобщи днес, че е получила регулаторно разрешение да разработи най-голямото газово находище в Саудитска Арабия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Очаква се саудитската държавна енергийна компания да започне да добива природен газ от находището Джафура в началото на 2024 г.

Смята се, че там има запаси от около 56,6 милиарда кубични метра. Сауди Арамко очаква да добива от Джафура към 2036 г. по приблизително 56,6 милиона куб. м дневно, посочва агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Компанията планира да инвестира 110 милиарда долара за разработването на находището, съобщи вчера Саудитската агенция по печата. Тя цитира престолонаследника Мохамед бин Салман да казва, че Джафура ще носи на държавата годишен нетен приход в размер на 8,6 милиарда долара.

Саудитска Арабия е най-големият износител на петрол в света. Страната планира да стане износител на газ до 2030 г., отбелязва Ройтерс.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за