21 номинирани за лидер на БСП, вижте ги

https://www.24chasa.bg/novini/article/8220216 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова СНИМКА: Пресцентър на БСП

21 са номинираните за лидер на БСП, съобщиха от "Позитано" 20 час преди червения пленум, който ще се събере днес.

Продължава отчетно-изборната кампания в БСП за избор на ръководни органи. Проведени са 31 конференции и общи събрания, има 21 номинирани кандидати за председател на БСП. Ето номинациите:

Корнелия Нинова - 31

Кирил Добрев - 13

Калоян Паргов - 6

Костадин Паскалев - 6

Красимир Янков - 6

Георги Гергов - 5

Янаки Стоилов - 5

Валери Жаблянов - 3

Драгомир Стойнев - 3

Борислав Гуцанов - 2

Деница Златева - 2

Жельо Бойчев - 2

Михаил Миков - 2

Сергей Станишев - 2

Атанас Мерджанов - 1

Георги Пирински - 1

Георги Свиленски - 1

Иван Ченчев - 1

Лъчезар Костов - 1

Станислав Павлов - 1

Явор Гечев - 1

До средата на март продължава отчетно-изборната кампания.

Междувременно обаче социалисти се оплакаха от натиск при излъчването на кандидатурите от общинските и районни кoнференции. Заради писмо на червената ЦИК структурите били задължени да гласуват поотделно всяко от издигнатите от основните партийни организации (ОПО) имена и да изпращат на "Позитано" 20 само тези, които имат 50%+1. Това е в нарушение на устава ни, който позволява на всяко ОПО да прави номинации, особено, когато става въпрос за пряк избор, смятат социалисти.

Досега издигнатите от ОПО кандидати в повечето случаи просто са препотвърждавани от конференциите и изпращани в централата. Никога не е имало цедка по конференциите, обясниха червени. Заради това и други решения на ЦИК днес на заседанието на пленума ще бъде поискано уволнението на сегашните й шеф и членове.

Според правилата за избор до 21 март червената ЦИК ще обяви имената на кандидатите, които отговарят на изискванията на устава и са дали съгласие да участват в надпреварата за пряк избор на лидер.

На заседанието на Националния съвет днес ще се приемат датата и дневния ред за червения конгрес. Очаква се да се приеме декларация, осъждаща провеждането на "Луковмарш".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради