Веселинов: Скандалът за членовете на КРС не е повод за излизане от коалицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/8220806 www.24chasa.bg
Искрен Веселинов

Скандалът при избора на членове на КРС не е повод за напускане на управляващата коалиция, заяви пред БНР депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов - съпредседател на ОП и зам.-председател на ВМРО, пред БНР.

Той добави, че "флиртовете" в едно управление могат да имат тежки последици, свързани с липса на доверие от обществото към институцията и ерозията на авторитета на институциите, които избират тези органи като КРС (Комисия за регулиране на съобщенията).

Веселинов посочи подготвяно от ОП предложение, свързано с тол системата.

"Тези, които ежедневно ползват пътната мрежа, в следващия месец да имат отстъпка от цената. Може би е редно да има отстъпки при редовно ползване на определени републикански пътища. Търсим правилния вариант, така че да съберем таксите от транзита, който основно разрушава пътната инфраструктура, но и да има една преференция към тези, които ежедневно извършват курсове и са по-системни ползватели на пътищата, т.е. българските превозвачи", обясни той.

"В последните седмици са тъжни като равносметка, защото не говорим само за война между институциите, а за огромни разломи в обществото", заяви депутатът Искрен Веселинов. Според него омразата е търсен ефект в редица политически действия:

"Мобилизирането на подкрепа чрез омраза и чрез силно говорене, без оглед на последиците се превърна в практика в последните години. Неприемането на изборните резултати също се превърна в една такава практика. Вървим към ситуация, в която никой няма да е доволен от управлението - каквото и да е то. А управление без подкрепа е безсмислено, защото не може да промени нищо в позитивен план", категоричен беше той.

Очевидно, че се търси в публичното пространство един голям партньор за участие в бъдещото управление. Това е партията на Слави Трифонов. "Обединени патриоти" не са удобен партньор и за лявото, и за дясното. Със сигурност за малките партньори в управляващата коалиция по-изгодни са предсрочни избори, коментира още той.

"Да, по-изгодно е сега да съборим правителството, да се въоръжим с нужната опозиционност и да натрупаме точни в следващите месеци до изборите, но дали това е полезното за държавата и до какво ще доведе тази наша политическа полза", заяви Веселинов и беше категоричен, че в момента, в който това управление стане по-вредно, отколкото хаоса, който ще предизвика със събарянето си, патриотите няма да се поколебаят да напуснат управляващата коалиция.

"Предстои това управление да заяви целите си до края на мандата. На финалната права сме", каза още депутатът и добави, че очакват разговор с ГЕРБ по тези приоритети.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археологическият сезон е на път да се провали. Причината е нарастващата пандемия, заради коронавирусът и извънредното положение, което е обявено в страната ни. "По-рано от края на май няма да има разкопки със сигурност. В момента няма никакви съвещания, не могат да се издадат нужните документи. Страхувам се

Посолството на Израел в България разпространи образователен клип, което показва начина за разпространение на Covid-19. Видеото демонстрира начинът, по който коронавирусът Covid-19 би могъл да зарази потенциално голям брой хора както и мерките, които може да вземе всеки, за да предотврати

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години