Епидемията от коронавирус в Италия тръгнала от болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/8223830 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

В Италия епидемията от коронавирус тръгна от болница, затова и са многото случаи на зараза, каза пред в.”Кориере дела сера” вирусологът Масимо Гали. „Можем да мислим, че няма да бъде много дълго времето, през което ще се измисли ваксина”, допълва професорът по инфекциозни болести от Университета на Милано.

В 11 часа на 24 февруари в Италия се броят вече 212 случая на зараза и четири жертви. Четвъртият починал е 84-годишен мъж от Бергамо.

Всички се питат защо на Апенините се разпространи с такава скорост епидемията от коронавирус, докато в другите европейски страни случаите са много по-малко.

Според проф. Гали в Италия се е случил най-лошият възможен вариант, тъй като епидемията се е разразила в болница. Затова в подобни случаи болничното заведение действа като ужасяващо усилвателно устройство за случаите на зараза. Тя е била внесена от пациент, за когото не се е предполагало, че я носи. Пациентът, отишъл в болницата в община Кодоньо, не е посещавал Китай, а приятелят му, с когото се срещал и който работел в Шанхай, не е бил заразен с висруса, както се установи по-късно. Все още не се знае кой е внесъл заразата в Кодоньо.

Затова и първият случай на новия коронавирус е бил третиран в болницата на Кодоньо без необходимите предпазни мерки, тъй като е бил мислен за съвсем друг вид патология.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика