Епидемията от коронавирус в Италия тръгнала от болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/8223830 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

В Италия епидемията от коронавирус тръгна от болница, затова и са многото случаи на зараза, каза пред в.”Кориере дела сера” вирусологът Масимо Гали. „Можем да мислим, че няма да бъде много дълго времето, през което ще се измисли ваксина”, допълва професорът по инфекциозни болести от Университета на Милано.

В 11 часа на 24 февруари в Италия се броят вече 212 случая на зараза и четири жертви. Четвъртият починал е 84-годишен мъж от Бергамо.

Всички се питат защо на Апенините се разпространи с такава скорост епидемията от коронавирус, докато в другите европейски страни случаите са много по-малко.

Според проф. Гали в Италия се е случил най-лошият възможен вариант, тъй като епидемията се е разразила в болница. Затова в подобни случаи болничното заведение действа като ужасяващо усилвателно устройство за случаите на зараза. Тя е била внесена от пациент, за когото не се е предполагало, че я носи. Пациентът, отишъл в болницата в община Кодоньо, не е посещавал Китай, а приятелят му, с когото се срещал и който работел в Шанхай, не е бил заразен с висруса, както се установи по-късно. Все още не се знае кой е внесъл заразата в Кодоньо.

Затова и първият случай на новия коронавирус е бил третиран в болницата на Кодоньо без необходимите предпазни мерки, тъй като е бил мислен за съвсем друг вид патология.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата