Коя е арестуваната шефка на Басейнова дирекция в Пловдив?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8224347 www.24chasa.bg
Цветелина Кънева

Шефката на Басейнова Цветелина Кънева, която беше зрелищно изведена с белезници, не е назначение на ГЕРБ.

"Наш представител е", заяви пред "24 часа" градският лидер на ВМРО Борислав Инчев. Той твърди, че не я познава добре, но това, което знаел за нея, било, че е безспорен специалист и си разбирала от работата.

"Лично съм изненадан от ареста й, но не мога повече да коментирам", каза Инчев.

Според представители на ГЕРБ Басейнова дирекция в Пловдив е била в периметъра на войводите, чийто представител бе и арестуваният министър на околната среда Нено Димов. Именно с негова заповед Кънева била назначена на възловия пост, чрез който ръководи "Източнобеломорския район" - водосбора на реките Марица, Тунджа и Арда, както и по-малките водоеми. Директорът разполага с големи правомощия, твърдят запознати.

Според източници на "24 часа" арестът й категорично не е свързан с последното замърсяване на реките Юговска и Чепеларска, както и преди това на Марица. По-скоро попаднала в полезрението на органите на реда заради сигнали, че е бавила издаване на разрешения за ползване на води от язовири, реки, кладенци и сондажи. За подпис при нея са чакали документи с месеци.

Преди нея на поста беше Георги Семерджиев, който се оплака, че е бил рекетиран от местни лидери на ВМРО, за да го оставят на поста.

Кънева е назначена през април 2018 г. и представена пред служителите от зам.-министъра на екологията Атанаска Николова. "Връщам се у дома", били първите й думи след въвеждането й на отговорната длъжност. Завършила е "Технология на водата" в Химико-технологичния университет в Бургас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България