Белгийската група Spadel инвестира 17 млн. евро в развитието на „Девин”

https://www.24chasa.bg/novini/article/8225389 www.24chasa.bg

Групата Spadel ще инвестира 17 милиона евро в изграждането на нов, напълно автоматизиран логистичен център и смяна на две от производствените линии в завода в Девин. Огромното вложение ще позволи на марката Devin, която е част от групата Spadel и е лидер на пазара на бутилирана вода в България, да продължи растежа си.

Devin допринася значително за резултатите на цялата европейска група, като надхвърля всички поставени цели. Водите с марката Devin (минерална, изворна и газирана) и трапезна вода Divna остават лидер на българския пазар на бутилирана вода. Те отбелязват по-голям ръст в сравнение с конкурентите си.

В подкрепа на по-нататъшното развитие на всички продукти с марка Devin групата Spadel инвестира във фабриката в Девин. Целта е да се увеличи капацитетът на шестте производствени линии в отговор на ръста на обемите.

Благодарение на инвестицията „Девин” ЕАД ще може да гарантира производствените си нужди до 2028 г. Планът предвижда и изграждането на напълно автоматизиран дистрибуционен център.

„Вложението е резултат от енергията и експертизата на екипа на Девин, който постига забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да инвестираме значителна сума в развитието на българския бизнес, защото сме убедени, че това е пазар, на който има значителен потенциал за растеж“, подчертава Марк дьо Боа, главен изпълнителен директор на групата Spadel.

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на Девин, в сърцето на Родопа планина. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България. Компанията разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие.

От 2017 г. „Девин“ е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

Spadel е европейска семейна компания, която предлага натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи напитки с минерална вода с марките Spa и Bru в Бенелюкс, Devin в България, Wattwiller и Carola във Франция. През 2018 г. Spadel генерира оборот от 314,4 млн. евро. Служителите на компанията в края на 2018 г. са 1345.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал