Гадателката на Берлускони: До юни ще има лекарство срещу коронавируса (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8226238 www.24chasa.bg
Милано СНИМКА: РОЙТЕРС

"Търговската улица, Миланската скала, музеи - всичко е затворено. Толкова безлюдно никога не съм го виждала Милано. За магазините, хората се запасяват храна, повече храна отиват да си купуват. Има затворени магазини". Това разказва българката Теодора Стефанова, която живее в Милано. Тя е известна още като гадателката на Берлускони.

По думите на Теодора Стефанова българското министерство на здравеопазването се справя много добре засега и у нас няма да се стигне до ситуацията и психозата, която в момента е в Италия.

Според нейната прогноза до май - юни ще бъде разпространено лекарство, което ще овладее заразата от коронавирус по света.

Теодора Стефанова КАДЪР: БНТ
Теодора Стефанова КАДЪР: БНТ

В засегнатите провинции в Италия има над 15 000 българи, а в зоната под карантина живеят 313 наши сънародници.

"Нашите сънародници са силно притеснени в момента. Дежурният телефон непрекъснато звъни. Имаме доста обаждания на родители, чийто деца са тук студенти. Някои дори заявиха, че ще приберат децата си тази седмица", каза Таня Димитрова, генералният консул на България в Милано.

За Антония Иванова, която от 4 години е студентка в Милано място за паника няма.

"Не е нужно да се втурваме към България, напротив. В Италия системата за лечение е успешна. Освен постоянно нарастващият брой заразени, важно е да отбележим и големия брой излекувани", казва Антония. 

Търси се все още така наречения "нулев пациент", от когото е тръгнала заразата.