Идея: БСП да прави дигитален социализъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/8226410 www.24chasa.bg
Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев и зам.-шефката на червената група Весела Лечева на конференцията в Сухиндол в понеделник.

Търсят се студенти за попълнение на партийните редици. Има и структури, останали с по 7 членове

БСП да прави социализъм ново поколение - дигитален, защото в ерата на новите технологии и

пенсионерите са

по-активни във фейсбук,

отколкото на терен

Така столетницата ще може да привлече и по-млади хора, тъй като продължава да има голям проблем с набирането на членове до 35 г. и особено на студенти. Партийните членове са все по-пасивни, намалява възможността за мобилизацията им и желанието за участие във вътрешнопартийния живот.

Това са част от изводите, посочени в доклада за организационното състояние на партията и хода на отчетно-изборната кампания, изнесен от зам.-шефа на БСП Кирил Добрев на червения пленум в неделя.

Голяма част от основните организации загубили инстинкта да улавят актуалните политически въпроси и да ги превръщат в местни политики. Имало цели области, в които демографската катастрофа се отразила изключително силно на количествения и качествения състав на структурите. В много от тях нямало хора в активна възраст не само за редови членове на партията, а дори за председатели на основни организации.

Социалистите по списък до момента са 83 848 души, бе отчетено на пленума, но очакванията са цифрата да се увеличи, тъй като на “Позитано” 20 още нямало постъпили данни от някои общини в Старозагорско, Великотърновско, Бургаско, Врачанско и други области. 5 386 са основните партийни организации.

София и Пловдив-област продължават да са най-големите структури.

В столицата с червена

книжка са 8137,

а в Пловдивско са 5129 души. Това е близо два пъти повече от самия град, където социалистите са 2348. 5072-ма са членовете в третата най-голяма червена структура - варненската.

Над 1000 членове има в Бургас, Пазарджик, Плевен, Перник, Сливен, Шумен, Стара Загора и район “Приморски” във Варна. 31 са общинските организации с над 500 души.

Сред най-малките структури пък са тази в Черноочене, Кърджалийско - със 7 членове в нея, Маджарово в Хасковско - със 17 души, Самуил, Разградско - с 19 души. Само 27 са социалистите в Челопеч, 30 са в Антон, София-област, 34 пък са в Струмяни, Благоевградско.

“Най-сериозният проблем, с който се сблъскваме в последните години, е проблемът с кадрите и тяхната мотивация”, призна Добрев и вчера в Сухиндол. И обясни, че 10-те години на БСП в опозиция са довели до липса на мотивирани и политически подготвени хора. Затова ръководството на партията трябвало да посвети следващия си мандат да намери и подготви хора - от кмет на най-малкото населено място до министри.

По повод големия скандал около работата на червената ЦИК на заседанието на пленума в неделя секретарят на комисията и на Изпълнителното бюро Вяра Емилова увери, че ще направят всичко възможно предстоящите вътрешни избори да бъдат честни и прозрачни. ЦИК има една основна цел - да даде равнопоставеност на всички кандидати за председател, които да се включат активно и в предизборната кампания, каза тя пред БНР.

Емилова бе категорична, че всички решения на ЦИК са взети по устава на партията и на база на приетите от Националния съвет вътрешни правила. А по повод протеста срещу провежданата от ЦИК телефонна кампания за разясняване на процедурата по вота тя обясни, че до момента от страната има положително отношение, защото много хора не знаели, че ще има избори, и били благодарни, че от “Позитано” 20 са ги информирали.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си