ГЕРБ издигна проф. Петко Салчев за шеф на Здравната каса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8226444 www.24chasa.bg
Проф. Петко Салчев

Проф. Петко Салчев е единственото предложение за нов шеф на касата, постъпило в деловодството на парламентарната здравна комисия. То е на ГЕРБ, а в 18 ч вчера изтече срокът, в който партиите можеха да направят номинации за поста.

Това означава, че на изслушване пред депутатите ще се яви само проф. Салчев, настоящ зам.-директор на агенция Медицински надзор, а те ще могат да избират единствено дали да го подкрепят, или не.

Той бе зам. здравен министър от 2003 до 2005 г., директор на болница “Царица Йоанна”, шеф на дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи и директор на Регионален център по здравеопазване – София град.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент.

Изслушването на проф. Салчев трябва да е най-късно следващата седмица. На 12 март изтича мандатът на сегашния шеф д-р Дечо Дечев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха