Захариева спря новия посланик в Бразилия (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8226514 www.24chasa.bg

Правителството е оттеглило предложението си до президента Румен Радев за назначаване на Петър Атанасов на поста посланик на България в Бразилия.

Това стана ясно от публикувано решение на Министерския съвет в правителствената информационна система. С него на президента вече се предлага само да издаде указ за освобождаване на досегашния български посланик Валери Йотов.

Решението за изпращане на поста в Бразилия на Петър Атанасов бе взето в началото на февруари. Той е бивш посланик на България в Чили. Освен това е работил в теца на “Кремиковци”, а в администрацията е бил в съвета по етнически въпроси към МС, началник на отдел в социалното министерство и експерт в агенцията за бежанците.

През 2010 г. Петър Атанасов обаче е обявен от комисията за разкриване на досиетата като агент на Държавна сигурност. Тази информация не е била известна на Външно, когато са правили предложението, коментираха от министерството на Захариева пред “24 часа” в началото на месеца. И поеха ангажимент вицепремиерката и външен министър да оттегли предложението си за посланика в Бразилия.

Все още продължават преговорите между Захариева и Румен Радев кой да стане посланик на България в Париж - назначение, което се забави с повече от година. Президентът настоява постът да бъде зает от външнополитическия му секретар Николай Милков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха