Китай ускорява нормализирането на куриерските услуги

https://www.24chasa.bg/novini/article/8227433 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

За да подпомогне усилията по превенцията и контрола на епидемията и гарантира доставките на стоки от ежедневна употреба, Китай ще ускори възобновяването на куриерските услуги, съобщи представител на транспортните власти, цитиран от "Радио Китай".

На пресконференция в събота представител от Министерството на транспорта каза, че страната поставя на приоритетно място нормализирането на пощенските и експресни куриерски услуги, тъй като много хора са под домашна карантина в периода на епидемията и разчитат изключително много на тях за доставката на стоки от първа необходимост.

Китайските пощи, куриерската фирма SF Express и компания JD възобновиха операциите си, докато други големи куриерски компании работят на близо 79% от капацитета си, добави представителят.

Предприети бяха мерки за улесняване на движението на куриерските автомобили, които да им позволят да минават бързо инспекциите. Те ще могат да преминават магистралните пунктове приоритетно, след като температурата на шофьорите бъде измерена, а превозните средства бъдат дезинфекцирани. За регионите с нисък риск, нормалните услуги за доставка трябва да бъдат възстановени.

Куриерите са събрали 120 милиона пратки в периода 7-18 февруари, 80 милиона са били доставени.

95% от веригите супермаркети, 90% от големите вериги ресторанти за бързо хранене, 80% от магазините и 80% от пазарите за земеделска продукция на едро в цялата страна вече са отворени за потребителите, информират още властите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип