Китай ускорява нормализирането на куриерските услуги

https://www.24chasa.bg/novini/article/8227433 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

За да подпомогне усилията по превенцията и контрола на епидемията и гарантира доставките на стоки от ежедневна употреба, Китай ще ускори възобновяването на куриерските услуги, съобщи представител на транспортните власти, цитиран от "Радио Китай".

На пресконференция в събота представител от Министерството на транспорта каза, че страната поставя на приоритетно място нормализирането на пощенските и експресни куриерски услуги, тъй като много хора са под домашна карантина в периода на епидемията и разчитат изключително много на тях за доставката на стоки от първа необходимост.

Китайските пощи, куриерската фирма SF Express и компания JD възобновиха операциите си, докато други големи куриерски компании работят на близо 79% от капацитета си, добави представителят.

Предприети бяха мерки за улесняване на движението на куриерските автомобили, които да им позволят да минават бързо инспекциите. Те ще могат да преминават магистралните пунктове приоритетно, след като температурата на шофьорите бъде измерена, а превозните средства бъдат дезинфекцирани. За регионите с нисък риск, нормалните услуги за доставка трябва да бъдат възстановени.

Куриерите са събрали 120 милиона пратки в периода 7-18 февруари, 80 милиона са били доставени.

95% от веригите супермаркети, 90% от големите вериги ресторанти за бързо хранене, 80% от магазините и 80% от пазарите за земеделска продукция на едро в цялата страна вече са отворени за потребителите, информират още властите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни