Консулът ни в Милано: Повечето билети за днешните полети към България са изкупени

https://www.24chasa.bg/novini/article/8227508 www.24chasa.bg
Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова КАДЪР: БНТ

"Разпространява се коронавируса, диагностицираните заразени от вируса са 230, седмата жертва беше взета", каза пред БНТ генералният консул на България в Милано Таня Димитрова.

Българските граждани звънят постоянно на телефоните. Тези, които искат да се прибират вече са си купили билети. По-голямата част от билетите за днешните полети към България са изкупени.

Вчера е постъпила информация от Националната агенция за гражданска авиация, че на летище Бергамо ще бъдат преустановени полетите поради стачка на наземните работници. За радост стачката е била отменена и полети ще има. Летището работи. Има призив всички транспортни работници да не стачкуват поне до края на месец март.

Българският консул препоръча на българските граждани да отложат пътуванията си, да не се минава през летища.

15 хиляди са българите в засегнатите райони и малко над 300 в окопираната зона, която не може да се напуска.ю

"Ние за момента тук сме спокойни, тъй като при нас няма зараза", каза за БНТ българката Ели Чулина, която живее във Ферара, Италия. Заразата е на север в Ломбардия.

Българката обясни, че се всява масова паника в населението и хората изкупуват храната в магазините. От вчера са затворени училищата, музеите, кината, както и почни всички публичини локали.

Тя заяви, че няма достатъчно информация от властите. Препоръката е да не се излиза, ако не е наложително, да се носят маски. При съмнение, че си контактувал с някой заразен, да се свържеш лекар или бърза помощ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г