Румен Драганов: До момента коронавирусът не се отразява на туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/8227831 www.24chasa.bg
Румен Драганов КАДЪР: Би Ти Ви

До момента коронавирусът не се отразява на туризма. Няма никаква индикация за каквото и да е намаление на пътуванията навън и към България.

Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и бивш зам.-министър с ресор туризъм в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви .

През този месец очакванията са около 395 000 българи да пътуват в чужбина, а около 480 000 чужденци да влязат в България.

„Специално за Италия средно на ден пътуват около 400 души. За март очакваме 555 000 да влязат в страната“, обясни Драганов.

Според него това, което се случва в момента у нас и по света във връзка с коронавируса, е едно „гигантско учение по гражданска защита“.

„Не трябва човек да всява паника, а трябва да бъде разумен. Това, че си вдигнал температура, която вдигаш всяка година през февруари, не означава, че трябва да ходиш да те проверяват за коронавирус. Но ако мислиш, че има някаква опасност, вземи мерки“, коментира Драганов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното