Издирваният лихвар, гаврил се с 15-годишна, е част от семейна група за рекет

https://www.24chasa.bg/novini/article/8229233 www.24chasa.bg

Най-малкият брат от лихварския род Хамдиеви е арестуван за отвличането на 15-годишно момиче, съобщиха от прокуратурата. Полицията открила мъжа в таванско помещение в жилищен блок в Димитровград, където се крил няколко дни. Той бе задържан, след като бащата на тийнейджърката съобщи за похищението.

Маскираният мъж нахлул в дома на момичето в кв. “Марийно” около 19 ч. в петък. 25-годишният Хамди заплашил девойката с нож и я задърпал към колата. Той откарал детето в гората, където се гаврил с него и разрязал пижамата му с нож. Гаврата продължила два часа.

Отвличането било отмъщение за неизплатен борч към рода Хамдиеви. Фамилията била от потомствени лихвари.

Момичето успяло да се отскубне и избягало към дома си, докато мъжът разговарял по телефона. Сигнал до полицията е подаден от родителите на детето.

Мъжът, известен в Дидимитровградския регион като малкия Хамди, беше издирван от април м.г. за участие в престъпна група за лихварство и рекет.

Петима от бандата, в която са предимно негови братя, бяха арестувани. Той обаче избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

Според спецпрокуратурата, която води разследването, групата действала от 7 години.

През това време жертвите ѝ не смеели да се оплачат от страх за живота си. Братята давали заеми предимно на малоимотни хора срещу високи лихви, които стигали до 100%. При забавяне сумите скачали двойно, следвали заплахи и насилие.

Често ромската фамилия се обаждала след 5 дни и искала цялата сума.

При невъзможност хората да я изплатят заедно с умножените лихви участниците в групата посягали на имотите и колите им или ги склонявали към проституция. Техни жертви дори бягали от България от страх.

При претърсванията и обиските в домовете на фамилията през миналата година бяха намерени златни накити, които вероятно са били залог за заемите, и много пари. Бандата действала на територията на Димитровград и Хасково. От техните услуги се ползвали хора с нисък социален статус.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното