Тестват "Лудогорец" за коронавируса след завръщането на тима от Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8229306 www.24chasa.bg
Бригаден генерал Венцислав Мутафчийски. Снимка Архив

Началникът на Военномедицинска академия генерал Венцислав Мутафчийски, който е и шеф на новосформирания кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса, съобщи пред Gong.bg, че е разговарял с изпълнителния директор на "Лудогорец" Ангел Петричев и са взети всички необходими мерки, за да може да се запази здравето на българската делегация по време на пребиваването в Италия з реванша с "Интер" в Лига Европа.

Мутафчийски каза още, че в Милано няма висока опасност и именно поради тази причина от УЕФА са дали разрешение да се играе срещата. Въпреки това делегацията на "Лудогорец" ще мине тест още на летището при прибирането си в България.

Генералът обаче е категоричен, че няма поводи за притеснение. "Говорих с изпълнителния директор на "Лудогорец" и обсъдихме някои мерки. Първо, те са съкратили максимално престоя си, което е добре. Второ, има абсолютни рестрикции към футболистите да няма напускане на хотела и разкарване из града. Плюс това самият Милано не е чак толкова засегнат. Повече малките градове са засегнати.

Именно поради тази причина УЕФА все пак разрешава футболният мач да се състои, макар и без публика. Дали сме инструкции на "Лудогорец" с какви маски да се движат и какви дезинфектанти за ръце да използват. Да се надяваме, че няма да има никакви проблеми, тъй като са взети мерки.

В Милано опасността не е висока. Властите там взимат добри превантивни мерки, защото опасността е близо. "Лудогорец" ще бъде абсолютно изолиран в Милано, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага след като кацнат от Милано.

"В никакъв случай не бива да се изпада в паника. Не трябва да си насаждаме лоши мисли в главата. Защото, първо няма такава ситуация. Ние просто се готвим от дълго време. Кризисният щаб в момента работи. Това е просто продължение на нещата, които се правят в държавата", заяви генерал Мутафчийски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание