УНСС е твоят университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/8229625 www.24chasa.bg
проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС

Скъпи кандидат-студенти,

В ерата на милениумите вие ще срещнете предизвикателствата на бъдещето, бързото развитие на новите технологии и океани от информация. Но както казват в „Пътеводителя на галактическия стопаджия” – „Без паника!”. Защото в Университета за национално и световно стопанство ще срещнете традицията на една 100-годишна академична институция с международно признание и иновативен преподавателски подход, каквито трябва да има във всеки университет на бъдещето.

Желанието ви да учите в УНСС означава, че искате да бъдете сред най-добрите икономисти, финансисти, счетоводители, банкери, администратори, мениджъри, юристи, експерти по маркетинг, сигурност, връзки с обществеността, журналисти, дипломати, социолози, политолози …

УНСС предлага модерно образование в 43 бакалавърски специалности, насърчава добрите професионални практики, което позволява на нашите студенти едновременно да работят и да учат в специалности с дистанционно обучение.

Когато станете студенти в УНСС, ваши преподаватели ще бъдат авторитетни учени, които са и на ключови позиции в бизнеса и държавните институции; ще се обучавате в модерна учебна среда; ще учите един или два семестъра в европейски университети по програмата за мобилност „Еразъм+“; ще имате достъп до богатия книжен фонд и световни бази данни в университетската библиотека; ще спортувате в един от най-големите и модерни студентски спортни комплекси в страната.

Вярвам, че през есента ще станете неделима част от общността на най-големия университет в България и от неговия юбилеен стотен випуск. Това ще бъде гаранция за успешната ви кариера.

На добър час!

проф. д-р Димитър Димитров

ректор на УНСС

УНСС е създаден през 1920 г. и е най-старият и най-големият бизнес университет в България и Югоизточна Европа, лидер в българското висше образование и наука, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство, предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование. Вече един век УНСС подготвя националния елит на страната.

Университетът, в който учат близо 22 хиляди студенти, предлага модерно образование в 43 бакалавърски специалности (шест от които с преподаване на английски език) и 108 магистърски специалности (включително съвместни с престижни чуждестранни университети), насърчава добрите професионални практики, което позволява на студентите едновременно да работят и да учат в специалности с дистанционно обучение.

Държавните и частните работодатели приемат дипломата на УНСС като гаранция за отлична подготовка и висок професионализъм на неговите възпитаници. По данни на Националния осигурителен институт 97,5 на сто от тях се реализират на пазара на труда.

УНСС разполага с модерни аудитории и компютърни зали, библиотека с богат книжен фонд и световни бази данни, Тестови център за електронни кандидат-студентски, семестриални и държавни изпити, Издателски комплекс, книжарница, банков клон, общежития и др.

На кандидат-студентите е осигурено пълно електронно административно обслужване с възможност за мобилен достъп от смарттелефони и/или таблети и за подаване онлайн на документи за приемни изпити.

Всяка година в Университета се провеждат Дни на кариерата, по време на които студентите се срещат с представители на държавни институции и бизнес структури, от които получават актуална информация за стажантски практики, работни позиции, практическо обучение и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България