УНСС е твоят университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/8229625 www.24chasa.bg
проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС

Скъпи кандидат-студенти,

В ерата на милениумите вие ще срещнете предизвикателствата на бъдещето, бързото развитие на новите технологии и океани от информация. Но както казват в „Пътеводителя на галактическия стопаджия” – „Без паника!”. Защото в Университета за национално и световно стопанство ще срещнете традицията на една 100-годишна академична институция с международно признание и иновативен преподавателски подход, каквито трябва да има във всеки университет на бъдещето.

Желанието ви да учите в УНСС означава, че искате да бъдете сред най-добрите икономисти, финансисти, счетоводители, банкери, администратори, мениджъри, юристи, експерти по маркетинг, сигурност, връзки с обществеността, журналисти, дипломати, социолози, политолози …

УНСС предлага модерно образование в 43 бакалавърски специалности, насърчава добрите професионални практики, което позволява на нашите студенти едновременно да работят и да учат в специалности с дистанционно обучение.

Когато станете студенти в УНСС, ваши преподаватели ще бъдат авторитетни учени, които са и на ключови позиции в бизнеса и държавните институции; ще се обучавате в модерна учебна среда; ще учите един или два семестъра в европейски университети по програмата за мобилност „Еразъм+“; ще имате достъп до богатия книжен фонд и световни бази данни в университетската библиотека; ще спортувате в един от най-големите и модерни студентски спортни комплекси в страната.

Вярвам, че през есента ще станете неделима част от общността на най-големия университет в България и от неговия юбилеен стотен випуск. Това ще бъде гаранция за успешната ви кариера.

На добър час!

проф. д-р Димитър Димитров

ректор на УНСС

УНСС е създаден през 1920 г. и е най-старият и най-големият бизнес университет в България и Югоизточна Европа, лидер в българското висше образование и наука, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство, предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование. Вече един век УНСС подготвя националния елит на страната.

Университетът, в който учат близо 22 хиляди студенти, предлага модерно образование в 43 бакалавърски специалности (шест от които с преподаване на английски език) и 108 магистърски специалности (включително съвместни с престижни чуждестранни университети), насърчава добрите професионални практики, което позволява на студентите едновременно да работят и да учат в специалности с дистанционно обучение.

Държавните и частните работодатели приемат дипломата на УНСС като гаранция за отлична подготовка и висок професионализъм на неговите възпитаници. По данни на Националния осигурителен институт 97,5 на сто от тях се реализират на пазара на труда.

УНСС разполага с модерни аудитории и компютърни зали, библиотека с богат книжен фонд и световни бази данни, Тестови център за електронни кандидат-студентски, семестриални и държавни изпити, Издателски комплекс, книжарница, банков клон, общежития и др.

На кандидат-студентите е осигурено пълно електронно административно обслужване с възможност за мобилен достъп от смарттелефони и/или таблети и за подаване онлайн на документи за приемни изпити.

Всяка година в Университета се провеждат Дни на кариерата, по време на които студентите се срещат с представители на държавни институции и бизнес структури, от които получават актуална информация за стажантски практики, работни позиции, практическо обучение и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки