Борисов ще бъде изслушан утре в парламента за толсистемата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8231768 www.24chasa.bg
Бойко Борисов СНИМКА

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде изслушан утре в парламента за по въпросите, свързани с толсистемата. Това беше решено по предложение на БСП.

През последните няколко месеца напрежението в населените места около София и други населени места в страната, жителите излязоха на протест, но за съжаление и до ден днешен нито решението на Министерски съвет, подписано от господин Борисов е отменено, нито решението на правителството, подписано от г-н Борисов е актуализирано с изваждане на съответните участъци, тоест лъжата, която беше казана миналата година януари месец продължава да действа, хората не знаят какво трябва да правят, освен това да следят по телевизията някои от управляващите да излезе и да им обясни, аргументира искането за изслушване на премиера депутатът от БСП Георги Свиленски.

Затруднението и хаосът, които предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата, е пълен и ние наистина настояваме мин. - председателят да дойде в пленарна зала и да обясни какво се случва. Тъй като премиерът днес не е в България, от БСП предложиха изслушването да бъде точка първа за утре.

Предложението не беше прието в пленарна зала и беше прегласувано, заради проблем. При второто гласуване предложението беше прието.

Заедно с премиера, депутатът от ГЕРБ Александър Ненков предложи да бъде изслушана и министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, като да присъства и председателят на АПИ Георги Терзийски, както и директора на дирекция "тол управления" проф. Олег Асенов. Със 135 гласа "за", предложението беше прието.

Госпожа Аврамова поне три или четири пъти е била на такова изслушване и за съжаление резултатът е никакъв, правилно е да бъде министър-председателят. Не виждам основание да извикате цялата Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като те нито могат да вземат отношение, нито им е мястото да вземат отношение в пленарна зала, заяви Свиленски.

Разбирам, че се опитвате да вкарате в една точка и министър Аврамова и министър-председателят. Мисля, че това е обидно спрямо него, като министър-председател, които може съвсем достойно да дойде тук и да защити позицията и на правителството и на управляващото мнозинство, уточни още Георги Свиленски.

Според него процедурата не позволява да бъдат изслушани министър-председателят и министър Аврамова в една точка, и допълни, че изслушването на министър Аврамова може да бъде точка втора от дневния ред.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за