Гешев в Кричим: Не делим хората на премиер, министри, богати и бедни

https://www.24chasa.bg/novini/article/8232668 www.24chasa.bg
Иван Гешев в Кричим СНИМКИ: Авторът

По казуса "Барселона" наблюдаващият прокурор ще реши кого да разпита

Още нямаме сигнал за Пловдивския панаир, но ще направим проверка

Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Кричим в отговор на въпроса докъде е стигнал казусът с къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство.

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от Спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", обясни Гешев.

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор. 

Независимо, че районът бил спокоен, това не означавало, че не трябва да има още по-добри резултати. Попитан за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" е политически, Гешев отвърна, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия.

"Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. Той увери, че ще продължат да работят за повече сигурност и хората да не бъдат крадени и изнасилвани в къщите си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България