При полицейска акция в Добричко са проверени 139 автомобила и 169 лица

https://www.24chasa.bg/novini/article/8233901 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в село Карапелит – съобщават оттам.

Масираната полицейска проверка за противодействие на битовата престъпност по разпореждане на главния прокурор е проведена на 25 февруари. На изградените три контролно-пропускателни пункта в селото са проверени 139 автомобила и 169 лица.

Една от целите на операцията е била проверка за незаконна сеч и съхранение и транспорт на дърва от незаконна сеч. Проверени са били десет адреса.

Издирвани са и лица, които са били обявени на общодържавно издирване. 19 души от активния криминален контингент в село Карапелит също е бил проверен.

Образувано е било бързо производство срещу 29-годишния Стефан Д. По време на операцията у него са намерени наркотични вещества. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

В специализираната полицейска операция са участвали са 33 служители от Областната дирекция на МВР в Добрич.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното