"Гугъл" налива повече от 10 млрд. долара в дата центрове в САЩ през 2020 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8235657 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

"Гугъл" обяви, че ще инвестира повече от 10 милиарда долара в офиси и дата центрове в САЩ през 2020 г., включително в новия си кампус в Ню Йорк, както и проекти в 10 други щата, съобщи АФП.

Тази сума е в допълнение на 22-та милиарда долара, инвестирани от американския технически гигант в последните две години.

„Тези инвестиции ще създадат хиляди работни места - включително позиции в "Гугъл", работни места в строителството на дата центровете и съоръженията за възобновяема енергия и възможности за местния бизнес в околните градове и общности“, се казва в блог пост от Сундар Пичай, изпълнителен директор на компанията-майка на "Гугъл - Alfabet, предаде "Dariknews".

Един от големите проекти ще бъде откриването на кампуса на площад Хъдсън в Ню Йорк, където Google има капацитет да удвои работната си сила до 2028 година. Инвестициите на "Гугъл" са разпределени във всички региони на САЩ и ще включват разширени офиси в Питсбърг, Пенсилвания и Кеймбридж, Масачузетс.

Плановете също така предвиждат кампус на "Гугъл Клауд" в Сиатъл, Вашингтон и около Сан Франциско и Лос Анджелис.

"Гугъл" цитира проучване на Института за прогресивна политика, което показва, че компанията-майка „Алфабет“ е най-големият инвеститор в Съединените щати през миналата година.

„Алфабет“ отчете печалба през 2019 г. от 34 милиарда долара при 162 милиарда долара приходи и добави около 20 000 работни места, за да доведе общата си работна сила до 118 899 души в края на декември.
Пичай каза, че "Гугъл", който има присъствие в 26 щата, ще съсредоточи новите инвестиции върху 11: Колорадо, Джорджия, Масачузетс, Небраска, Ню Йорк, Оклахома, Охайо, Пенсилвания, Тексас, Вашингтон и Калифорния.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт