Депутатите изслушват министър-председателя Бойко Борисов за толтаксите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8235827 www.24chasa.bg
Бойко Борисов СНИМКА: Архив

Депутатите ще изслушат министър-председателя Бойко Борисов за списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса и такса на база изминато разстояние. Ще бъдат изслушани също министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и Георги Терзийски - председател на УС на АПИ за предстоящото таксуване на пътните превозни средства с обща техническа допустима максимална маса над 3,5 тона.

По предложение на ГЕРБ първата точка от дневния ред ще бъде излъчвана по БНТ и БНР. Народният представител от "БСП за България" Георги Свиленски поиска в пленарна зала да бъде изслушан и отговорният за въвеждането на толсистемата заместник-министър на регионалното развитие Николай Нанков.

Цвета Караянчева не подложи на гласуване това предложение, тъй като предложението не е направено по надлежния ред.

"Ако искате г-н Нанков да е тук, защо поканихте г-н премиера", обърна се към депутатите от левицата председателят на парламента.

В пленарна зала, освен министър-председателят, са и вътрешният министър Младен Маринов, както и министърът на транспорта Росен Желязков.

Като точка първа в програмата за утре бе включено и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие.

В дневния ред за днес е първото гласуване на промени в Закона за лечебните заведения и в Закона за устройство на територията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане