Служебни адвокатки жалят 72-часовия арест на Божков и съдружника му в тяхно отсъствие

https://www.24chasa.bg/novini/article/8236381 www.24chasa.bg
Елена Динева, съпруга на Васил Божков, на влизане в съда СНИМКА: Йордан Симеонов

Двама служебни адвокатки обжалват 72-часовия арест на Васил Божков и бизнес партньора му Георги Попов в тяхно отсъствие. Делото се гледа в Апелативния специализиран съд, като председател на състава е шефът на съда Георги Ушев.

Според Милена Миланова, която е служебен защитник на собственика на "Нове холдинг", всеки прокурорски акт подлежи на обжалване. Тя смята, че мярката задържане за 72 часа е безпрецедентна, защото Божков не е арестуван у нас, освен това постановлението за тази мярка не е сведено до неговото знание и съответно той не е могъл да се защити. Според нея той бил търсен само веднъж на своя домашен адрес и на следващия ден е бил обявен за издирване чрез Интерпол и издадена европейска заповед за арест. 

Миланова посочи, че ограничителната мярка задържане за 72 часа, наложена от прокуратурата продължава повече от месец.

Според другата служебна защитничка Надежда Николова, която представлява бизнеспартьора на Васил Божков - Георги Попов, не било ясно дали Попов е търсен и на кой адрес и дали някой му се е обаждал по телефона да го призовава. Божков и Попов не са в България, а в ОАЕ, затова техните служебни защитници атакуват задочно ареста от 72 часа, който е наложен при повдигане задочно на обвиненията. Това задържане се поставя от прокуратурата.

Съдът ще се произнесе по жалбите в 11:30. След това е делото по протеста на прокуратурата срещу пускането на съпругата на Васил Божков - Елена Динева, срещу 1,5 млн. лева.

Докато чакаше реда на делото в двора на спецсъда Динева се засече и с други видни подсъдими. Първо с издателя Иво Прокопиев, а след това с бизнесмена Гриша Ганчев. Тя любезно се поздрави и с двамата. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип