Токов удар уби 11-годишна, влязла във ваната със смартфона си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8236925 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Майка откри безжизненото тяло на 11-годишната си дъщеря във ваната. Момичето е претърпяло токов удар, ползвайки смартфона си, докато е във водата, съобщи "Мирър".

Детето е било в банята в дома на родителите си в Дорнбирн, Австрия - най-западната част на страната, на границата с Швейцария.

Трагичният инцидент е от тази неделя. Според местни медии момичето е заключило вратата и майка й се притеснила, когато почукала, но никой не отвърнал.

Подозирайки, че нещо не е наред, тя погледната през прозорчето на банята и видяла, че дъщеря й е неподвижна във ваната.

Чичо й, който по същото време бил в имота, разбил вратата и извадил 11-годишното момиче от водата. Той се опитал да съживи детето с изкуствено дишане, но безуспешно. На място пристигнали и медици, които само констатирали смъртта.

Момичето е имало сериозни изгаряния по тялото си, а мобилният й телефон стоял все още включен към зарядното във ваната, пишат местни медии.

Прокурор по случая заяви, че съдейки по следите от изгарянията, вероятно голямо количество ток е ударило детето.

„Наранявания от този тип не могат да се получат при правилно функциониращ мобилен телефон, трябва нещо значително да е повредено", коментира той и уточни, че подозират, че кабелът към зарядното е бил свързан с друг удължител, който вероятно е паднал във ваната.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип