Токов удар уби 11-годишна, влязла във ваната със смартфона си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8236925 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Майка откри безжизненото тяло на 11-годишната си дъщеря във ваната. Момичето е претърпяло токов удар, ползвайки смартфона си, докато е във водата, съобщи "Мирър".

Детето е било в банята в дома на родителите си в Дорнбирн, Австрия - най-западната част на страната, на границата с Швейцария.

Трагичният инцидент е от тази неделя. Според местни медии момичето е заключило вратата и майка й се притеснила, когато почукала, но никой не отвърнал.

Подозирайки, че нещо не е наред, тя погледната през прозорчето на банята и видяла, че дъщеря й е неподвижна във ваната.

Чичо й, който по същото време бил в имота, разбил вратата и извадил 11-годишното момиче от водата. Той се опитал да съживи детето с изкуствено дишане, но безуспешно. На място пристигнали и медици, които само констатирали смъртта.

Момичето е имало сериозни изгаряния по тялото си, а мобилният й телефон стоял все още включен към зарядното във ваната, пишат местни медии.

Прокурор по случая заяви, че съдейки по следите от изгарянията, вероятно голямо количество ток е ударило детето.

„Наранявания от този тип не могат да се получат при правилно функциониращ мобилен телефон, трябва нещо значително да е повредено", коментира той и уточни, че подозират, че кабелът към зарядното е бил свързан с друг удължител, който вероятно е паднал във ваната.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България