Даниел Панов отчете: Управляваме 18 проекта с европейско финансиране за близо 49 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8236933 www.24chasa.bg
Даниел Панов

96.5% изпълнение на управленската си програма за 2019 г. отчете пред общинския съвет кметът на Велико Търново Даниел Панов.

"За поредна единадесета година продължаваме динамичната тенденция за развитие на община Велико Търново като привлекателно място за живот, образование и предприемачество, модел за добро и ефективно управление не без съществената подкрепа на европейското финансиране, което е важен инструмент за реализиране на местни политики в социалната сфера, благоустройството, инфраструктурното развитие и опазването на околната среда", каза кметът.

За 2019 година Община Велико Търново управлява 18 проекта с европейско финансиране в областта на образователната, социалната, техническата инфраструктура на стойност над 48,8 млн. лв., посочи Панов.

"Положени бяха последователни усилия за подготовка на нови проектни предложения и следващи важни инвестиции, които ще започнат своята реализация през 2020 г., част от тях чрез финансов инструмент с обща индикативна стойност над 30,5 млн. лева", съобщи кметът.

Той уточни, че през 2019 г. общината е успяла да защити проекти по европейски програми за над 26 млн. лв. и да разработи ключови проекти на стойност над 7 570 000 лв., които са в процес на оценка.

"Важна инвестиционна подкрепа през 2020 г. ще е възможността община Велико Търново да договори реализацията на проектите си в сферата на културната и туристическата инфраструктури по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 в т.ч. създаването на атрактивна зона за културен и конгресен туризъм на територията на Старото военно училище", каза Даниел Панов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика

Световните столици и големите градовете по цялото земно кълбо опустяха. За това свидетелстват снимкит от целия свят показващи празните улици, булеварди и места обикновено посещавани от хиляди туристи всекидневно, които в момента са като декор от постапокалиптичен филм. Снимки: