Контрол заради коронавируса на фериботен комплекс на река Дунав

https://www.24chasa.bg/novini/article/8237257 www.24chasa.bg
Коронавирусът СНИМКА: Ройтерс

Въвежда контрол на фериботния комплекс "Никопол-Турну Мъгуреле" на река Дунав във връзка с коронавируса. Това съобщи за БТА д-р Атанас Гарев - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен.

Той уточни, че наблюдението започна по инициатива на инспекцията и за целта ще бъдат ангажирани нейни специалисти. Осигуряваме нужните съоръжения и предпазни материали, разполагаме със стая за изолатор и ще започнем дежурствата целодневно от събота, или най-късно в понеделник, уточни д-р Гарев.

Към момента изпълняват доброволна карантина около 40 души, предимно ученици от Кнежа, които са се завърнали от Италия, поясни той. В областта няма случай на човек със симптоми на коронавирус, както и приет в Университетската инфекциозна клиника в Плевен, бе категоричен медикът. В цялата област има в наличност около 70-100 легла в болнични заведения за първична изолация, ако се наложи, но засега няма такава необходимост, подчерта директорът на РЗИ-Плевен.

Алгоритъм на поведение при лица, пристигащи от Китай /съгласно актуалната към момента дефиниция за случай/ е раздаден на всички лечебни заведения в областта и на личните лекари, допълни д-р Гарев.

Във връзка с обстановката с коронавируса в област Плевен е създаден Кризисен щаб. Днес е заседавал и Областният медицински съвет, под ръководството на областния управител на Плевен Мирослав Петров, който апелира за спокойствие. Взети са всички организационни мерки, увери той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни