Първи случай на коронавирус в Литва; Германия затваря временно посолството си в Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/8239769 www.24chasa.bg

Първи случай на новия коронавирус бе регистриран в Литва. Това съобщи на официалния си уебсайт министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Носител на вируса е жена, върнала се на 24 февруари от италианския град Верона. Тя е настанена в болница с висока температура и силно изразени симптоми на болестта.

Германия планира да затвори посолството си в Северна Корея и временно да изтегли персонала му от страната при първа възможност, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

Дипломатите стоят в посолството под карантина и движението им е строго ограничено, съобщиха източници от външното министерство в Берлин.

В отговор на кризата с коронавируса властите в Северна Корея прекъснаха всички връзки по суша и въздух с чужбина, дори за дипломати. Всички чужденци в Северна Корея се намират в момента под карантина.

Източници от министерството казаха, че германското правителство неколкократно е изразило протест срещу мерките на правителството в Пхенян.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал