Хора от Благоевград отказват екскурзии в чужбина заради коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8239813 www.24chasa.bg

Все повече хора от Благоевград и региона се отказват от планирани пътувания до страните с коронавирус. Туроператорите в областния град държат непрестанна връзка със свои колеги от засегнатите страни, както и с местните власти, за актуална информация свързана със ситуацията, предаде БНТ. 

С нарастване броя на заразените от коронавирус нараства и броят на хората, които се отказват от своите планирани екскурзии.

Ивайло Иванов дълго време е планирал своето пътуване до чужбина. Той мислил да заведе приятелката си в Рим, но се е отказал заради случаите на коронавирус в Италия. За екскурзията е платил 560 лева за три нощувки. От туристическата агенция са казали, че сумата ще му бъде изцяло възстановена.

Хора от Благоевград отказват екскурзии в чужбина заради коронавируса

Таня Пенуво, служител в туроператорска фирма: Отказват се хората, има страх. Има отказали се, има и такива, които не се отказват.

Тя обясни, че резервациите за по-предни дати не са отказани все още. Туристите чакат информация. Туроператорите предупреждават, че на местата където огнището на болестта е най-силно, екскурзиите спират.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Варненец бръмчи с камион из Европа, докато спецсъдът го търси под дърво и камък за афера с пране на над 2 милиона лева! Магистратите се свързват с Георги Георгиев, за да го призоват за делото, но получават отговор: "Имам ангажимент и не мога да се явя, работя като шофьор и пътувам". Това става ясно от определение

Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос посрещна скромно 34-ия си рожден ден вчера. Заради пандемията от коронавирус той празнува у дома в компанията на семейството си. Съпругата му Пилар Рубио и трите им момчета го изненадаха с украса и торта. Имаше и няколко подаръка за защитника, изпратени от приятели

Специално мобилно приложение с информация за за COVID-19 пусна Световната здравна организация. То ще се казва WHO MyHealth и е планирано да бъде пуснато за операционните системи Android и iOS още днес. В приложението може да се намери информация как са се предпазим от коронавируса, както и съвети при пътуване