Задържаха над 50 хил. дрехи, обувки и чанти ментета на гръцката граница (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8242488 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Агенция "Митници"

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митнически служители при проверки в района на граничния пункт с Гърция при Свиленград Капитан Петко войвода, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При един от случаите стоките са били открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция през пункта. Шофьорът на камиона е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство е било селектирано за щателна проверка.

Установени са били 37 077 дрехи с брандове на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Останалите 10 017 артикула не са били описани в търговските документи и са били задържани като предмет на контрабанда.

При проверки на други два камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, митничарите откриват 13 020 спортни комплекта, тениски, спортни обувки и чанти с лога на известни запазени търговски марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, уточняват от митницата.

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, като е са били образувани административнонаказателни производства.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип