Huawei отваря завод за телекомуникационно оборудване във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8244523 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

Китайският телекомуникационен гигант Huawei обяви, че ще открие завод за безжични устройства и оборудване за 4G и 5G мрежи във Франция, чиято продукция ще бъде основно за европейския пазар. Проектът се очаква да генерира продукция за около 1 милиард евро годишно и да създаде 500 работни места. Huawei обяви също, че във Франция ще бъде създаден и нейният шести център за научна и развойна дейност, предава "Радио Китай".

„Франция е една от най-важните страни за Huawei в стремежа си подобри своето присъстие в Европа. Новият завод там ще допринесе за местния икономически растеж и за създаването на работни места. Също така той ще повиши още имиджа на бранда във Франция и Европа", смята Сян Лиган, анализатор на телекомуникационнната индустрия.

„Франция е един от най-високотехнологичните производствени центрове в света, с развита инфраструктура, много добро географско разположение и висококвалифицирана работна ръка. Надяваме се да интегрираме способностите на страната в цялостната европейска верига на стойността на Huawei, подобрявайки точността и надеждността на обслужването на клиентите в Европа", се казва в заявление на компанията.

Huawei присъства на европейския пазар вече 20 години и към момента на Стария континент за нея работят 12 000 души.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)