3-ма арестувани и обвинени по второ дело за "Басейнова дирекция"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8251557 www.24chasa.bg
Сийка Милева СНИМКА: Архив

Трима души са обвинени по ново дело за Басейнова дирекция, което се води от Специализираната прокуратура в София. В ареста са директорът на дирекцията Цветелина Кънева, юрисконсулт  и общински съветник от ВМРО.

Тримата са обвинени за участие в престъпна група, действала от пролетта на 2018 г. насам. 

Според прокуратурата тя е създадена с цел длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние. Тримата обвинени са в ареста за 72 ч. и вероятно още днес спецсъдът ще реши дали да останат зад решетките.

Извършени са 14 претърсвания, разпитани са множество свидетели, сред които животновъди. Някои от тях съобщили, че били насочвани към конкретни фирми, за да им бъдат издадени разрешителни за работа. 

"Тези фирми са взимали много по- висока цена от обикновено, прибирали са 8000 лв., при условие, че на други места цената е била 3000 лв.", обясни от прокуратурата.

Според обвинението разликата от 5 хил. лева се разпределяла между участници в групата.

Не е изключено да има и нови обвиняеми, заяви говорителят на главният прокурор Сийка Милева. По информация на "24 часа" сред обвинените е Георги Какалов. 

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко

Ликвидация на съвместния си бизнес с Младен Михалев-Маджо е стартирал Васил Божков, показа проверка на "България Днес". Укриващият се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения и някогашният бос от СИК са на път да сложат край на продължилото близо три десетилетия ползотворно сътрудничество. След постигнат консенсус те са задвижили процедурата по ликвидация

Опасни боклуци, заровени в силажна яма, започна да копае багер под надзора на прокуратурата. В дупката в бившето ТКЗС на Червен бряг се смята, че има 60 тона отпадъци от електроника и акумулатори. Боклуците бяха открити през май и се смята, че са заровени там преди 2-3 или повече години. Вероятно са внесени от чужбина