Върнаха в ареста общински съветник и шефката на "Басейнова дирекция"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8252867 www.24chasa.bg

Шефката на дирекция "Басейнова дирекция"-Пловдив Цветелина Кънева и общинският съветник от ВМРО в община "Марица" Георги Какалов остават в ареста. Това е решил специализираният съд днес.

Той е отказал да пусне на свобода и юрисконсулт от "Басейнова дирекция", който е третият обвиняем по ново дело на спецпрокуратурата. То за участие в група за длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние. Заведено е по сигнал на антикорупционната комисия.

Решението на спецсъда е обявено към 18 ч.  То е взето от съдия Христина Михайлова. Тя е приела тезата на прокуратурата, че улики за обосновано предположение за престъпление има. 

Според защитата по делото няма доказателства за подкуп, нито свидетели, които да твърдят, че са прикривали проверки на лица или фирми по указание на Кънева.

Прокуратурата по-рано обяви на брифинг, че по делото има множество пострадали свидетели. Една от схемите, които се разследват, била за пренасочване на кандидати за разрешителни към определени хидрогеоложки фирми, които да им подготвят документите. Те вземали по-скъпо от обикновено, а разликата се разпределяла между замесени в схемата. Кой какво е вземал обаче още не е ясно.

Решението за ареста може да се обжалва пред апелативния спецсъд. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи