Право на отговор: Мохамед ал Тани изостави общия проект, без да изпълни задълженията по договора

https://www.24chasa.bg/novini/article/8261707 www.24chasa.bg
Шейх Мохамед Жасим ал Тани с министъра на земеделието на Румъния Петре Дая

В отношенията ни няма “ужилване”, а търговски спорове, пише Янко Пашов

Цялото съдържание на статията “Янко Пашов от село Баните ужилил с 1,2 млн. евро роднина на емира на Катар” в “24 часа” от 24 февруари т.г. е клеветническо и невярно с изключение на факта, че управлявано от Мохамед Жасим А. А. ал Тани търговско дружество през 2013-2014 г. преведе инвестиционни и оборотни средства за осъществяване на съвместна дейност с управлявано от мен търговско дружество на основание договор за сътрудничество и съвместна дейност от 7.11.2013 г.

Такава дейност бе осъществявана ефективно след превеждането на парите до 2015 г., когато Мохамед ал Тани безпричинно и без да изпълни задълженията си по договора изостави общия ни проект учреди своя нова еднолична фирма и

купи

служителите

ми, за да

работят за него

В началото на 2016 г. Мохамед ал Тани предприе срещу фирмата ми кампания с цел предсрочно връщане на инвестираните средства, които обаче вече бяха разходвани и вложени в съвместната дейност.

Мохамед ал Тани отказа да приеме разчетите по договора за съвместна дейност, които трябва да се направят в съответствие с българското законодателство, и това е причината между дружествата ни да се водят съдебни дела.

Очевидно се касае не за “ужилване”, а за търговски спорове, по които впрочем към настоящия момент е образувано въззивно дело пред Апелативен съд - Смолян.

Никога не съм си купувал автомобил с общи средства и не съм подписвал никого освен себе си.

Твърдението в статията, че съдът в Смолян “излязъл с присъда в полза на катарския инвеститор”, освен че е правно неграмотно и невярно, съставлява недопустим от гледна точка на закона и журналистическата етика опит да се направят внушения по висящ съдебен спор. Решението на Окръжен съд - Смолян не е влязло в сила и не е изпълняемо.

От моя гледна точка, като се има предвид резултатът до момента, целта на г-н Ал Тани не е била да развива съвместна дейност с мен, а

да изтласка

утвърденото ми

дружество

от пазара

и сам да навлезе в него, използвайки моя опит, моите специалисти и моите активи.

Тезата на автора на статията, че споровете ми с катарския инвеститор “ще се отразят на общия бизнес климат на отношенията на България не само с Катар, но и със страните от Арабския свят и по-специално с Персийския залив” (?) освен че сама по себе си е абсурдна, поставя следните два въпроса:

1. Като какъв според автора участва Мохамед Жасим А. А. ал Тани в стопанския живот на страната ни - като съобразяващ се с българското законодателство търговец, като роднина на емира на Катар или като резидент, провеждащ политики на чужди държави?

2. Допустимо ли е според автора по поръчка на една от страните по все още висящ съдебен спор да се правят внушения посредством статии в пресата?

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него