Три ведомства с достъп до информация от толсистемата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8266171 www.24chasa.bg

Три ведомства ще имат достъп и ще получават информация от толсистемата. Това става ясно от инструкция за взаимодействието им, предложена от финансовото министерство за обществено обсъждане.

АПИ ще даде достъп на МВР и митниците, като им предоставя в реално време номер на регистрационна табела и информация за пътно превозно средство. Ако се установи, че то не е в регистъра на превозвачите или че е без платена винетка или толтакса, ще се уведомява МВР за налагане на съответното наказание. Нарушителят ще има възможност за доброволно плащане.

Пътната агенция ще предоставя на МВР и данни за съставените и връчени актове на водачи, както и за промени по тях - обжалване, потвърждаване, изменение, отмяна, частично или пълно плащане или изтекла давност. Данните за преминали през зоната на мониторинг автомобили, с изключение на снимковия материал, ще се предоставят чрез общата информационна система.

МВР ще получава и снимки и видеозаписи, като веществени доказателства за административно производство. Определени длъжностни лица от пътната агенция пък ще получат достъп до регистрите на МВР, за да установяват бързо собствеността на превозното средство, за вида, категорията, масите на превозното средство, технически допустимите маси на теглено ремарке, броя оси, екологичната категория и вида гориво.

Митниците ще получават информация за движението на автомобилите по републиканската пътна мрежа, а ще предоставят на МВР и на АПИ данни за декларирани стоки, платени мита и акциз, както и за извършени митнически нарушения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на