Ръководената от Си Дзинпин битка с епидемията посреща пролетта (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8274247 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На проведеното неотдавна дистационно заседание с участието на 170 000 държавни служители от цялата страна генералният секретар на ККП Си Дзинпин заяви, че епидемията от новия коронавирус е най-голямото предизвикателство за общественото здраве от създаването на КНР. Вирусът заразява много бързо и превенцията е изключително трудна. Това е голямо изпитание за партията, предава "Радио Китай".

През изминалия месец Си Дзинпин, поставяйки живота на хората на първо място, лично ръководи борбата с епидемията. Предимствата на социалистическата система бяха разгърнати пълноценно.

От 25 януари до 4 март в продължение на 40 дни Си Дзинпин ръководи шест заседания на Постоянния комитет на ЦК на ККП, на които бе направен анализ на ситуацията с превенцията и контрола на епидемията. Толкова интензивни заседания на ръководния състав са прецедент в историята на ККП.

В усилията да бъде овладяна епидемията Си Дзинпин изиска да не се губи вярата, трудностите да се преодоляват с общи усилия, да се използва научен подход в превенцията, а политиките да са целенасочени. Си Дзинпин коригира съответните мерки, следвайки промените в ситуацията, което получи добра оценка от международната общност.

През изминалия повече от един месец над 40 000 медици бяха изпратени да помагат в епицентъра на епидемията. В страната бе създадена мрежа за превенция на болестта. Болниците преха максималния възможен брой пациенти, заразени с новия коронавирус. Различните отрасли работят за осигуряване на материали и медикаменти за превенцията на болестта.

Си Дзинпин многократно заявявя, че трябва да се придвижат едновременно превенцията на болестта и социалното и икономическо развитие, за да се намали ударът от епидемията върху икономиката.

Китайският народ е преживявал немалко трудности. Китайците никога не са падали на колене, а напротив, тежките моменти са ги направили още по-силни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка