Парламентът гласува проф. Петко Салчев за шеф на Здравната каса в петък

https://www.24chasa.bg/novini/article/8285129 www.24chasa.bg
Петко Салчев

Народното събрание ще гласува номинацията на проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ в петък. Това предвижда първа точка от дневния ред за работа на депутатите в последния пленарен ден за тази седмица.

Утре депутатите ще обсъдят проект на Годишна работна програма на парламента по въпросите на Европейския съюз и ще гласуват персонални промени в състава на някои от постоянните комисии в НС. В програмата за първия пленарен ден са и първото четене на промени в Закона за Държавна агенция "Разузнаване". На второ гласуване ще бъдат гледани промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

В четвъртък на второ гласуване ще бъдат разисквани промени в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права. Второто гласуване на измененията в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия е точка трета в дневния ред за четвъртък.

Точка втора от проектопрограмата за този ден е първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

В програмата за редовния петъчен парламентарен контрол са предвидени разисквания по питане на народните представители от левицата към заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова относно политиката на българското правителство за гарантиране на трудовите права на българските работници.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане