Жената с коронавирус в София е в критично състояние, съпругът й не е

https://www.24chasa.bg/novini/article/8286122 www.24chasa.bg
Венцислав Мутафчийски КАДЪР: БНТ

Още седем случая трябва да бъдат потвърдени до обяд, след това ще има информация дали пробите са положителни или отрицателни. Това каза на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 ген. майор Венцислав Мутафчийски

"Това, което се случва в Габрово и Плевен не е съвсем правилно, защото вие (бел. ред. журналистите) обсаждате болниците и се подлагате на риск и не давате на колегите да вършат работата си. Болните ще бъдат настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, спазват се строги хигиенни мерки. Присъствието на външни лица не е разрешено. В "Пирогов" няма да работи само кардиологията. Неврология вече работи с по-малък капацитет. Травматологични и хирургични, детските отделения, силата на "Пирогов", продължават да работят. Хората могат да бъдат пренасочвани към ВМА и Александровска болница", каза той.

"В неделя е постъпил мъжът с коронавирус в "Пирогов". Бил е приет в отделението по белодробни болести, имал е контакт с 49 лежащи. В момента неговото състояние е с тенденция за влошаване и състоянието му не е критично. Жената е 66-годишна и е интубирана веднага, тя е на командно дишане с много тежка картина, бих казал в критично положение. Издирани са първите контактни лица, настанени са в белодробната болница", добави Мутафчийски.

"Възрастната жена в Габрово, за която се създаде истерия, че се влошава - касае се за белодровен излив, направена е операция, подобрила е показателите си. Медицинската сестра с положителна проба е в отлично състояние без никакви признаци за болест. В Плевен пациентите също се подобряват", каза той.

Очаквайте подробности