Богаташите се крият в бункери, наемат лекари за коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8294362 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Като стотици хиляди хора по света, супербогатите също се готвят да се самоизолират пред лицето на стаховития коронавирус. Те се крият в бункери, наемат си лични лекари и сестри, ходят да им преливат витамини, пише в. “Гардиан”.

Супербогаташи използват частните си самолети, за да се усамотят във вилите и именията си, че даже в специално подготвените си подземни бункери в страни по света, останали сравнително съхранени от големия бум на заразата. Някои наемат частни лекари и медицински сестри да ги придружават при тези пътувания, за да се грижат по най-добрия начин за тях, ако все пак някаква инфекция ги застигне. Мнозина знаменитости и богаташи са обсадили частните клиники, за да им бъдат направени тестове за коронавирус.

Това било трудно да се уреди дори и при предлагано високо заплащане във Великобритания например, където предписанията са да се тестват само съмнителните случаи и онези, които са контактували със заразени. Затова дори и тежкарите получавали откази. Някои болници все пак успели да намерят решение за молбите на свръхбогатите си клиенти, като дискретно ги изпращали за тестване в чужбина или пък пробите им отивали зад граница за изследване. Стигало се дотам, че някои по-капризни настоявали да им се направи ваксина срещу болестта, макар да е добре известно, че такава няма и скоро няма да има.

За сметка на това частни клиники предлагат на заможните пациенти преливане на коктейл от витамини и минерали за засилване на имунната система. Интравенозното вкарване на витамини, минерали и основни аминокиселини било най-добрият начин организмът да бъде снабден с необходимите полезни вещества. Подобна процедура струва 450 долара.

Фирми за частни самолети твърдят, че богати клиенти се обръщат към тях, за да бъдат безопасно евакуирани от силно засегнати страни, без да се налага да споделят пътуването с други хора и за да са напълно отделени при кацането и обработката на документите. Други пък бягали от държавите си, преди в тях да бъдат въведени такива рестриктивни мерки като в Италия. Роберт Висино от Калифорния, собственик на компания за строителство на бункери при природни бедствия, казва, че поръчките им многократно са се увеличили.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради