Пловдивчанин продаде 240 фалшиви маски (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8313960 www.24chasa.bg
Снимка: МВР Пловдив

40-годишен пловдивчанин продаде 240 опасни маски, които не предпазват от коронавируса. "Икономическа полиция" - Пловдив започна проверка по случая.

Сигналът е подаден от мъж, който попаднал на обява в интернет платформа за продажби. Според информацията там маските са от четири слоя с вграден филтърен плат и предпазват от Covid-19, а цената за една бройка е 14.99 лева.

В хода на извършената проверка от полицейските служители са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение и липсата на предпазни средства на пазара.

Маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който доскоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел - 20-годишен младеж от смолянското село Борино качил обявата в интернет. Веднага след публикуването й, мъжете успели да продадат всичките изработени надомно 240 броя маски.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура. От ОДМВР Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита.

Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сиртифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет, съветва полицията.