БНР за побоя над Слави Ангелов: Това е акт на страхливци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8318831 www.24chasa.bg
Андон Балтаков СНИМКА: Велислав Николов

Генералният директор Андон Балтаков изпрати писмо до "Медийна група “България” във връзка с нападението на журналиста Слави Ангелов:

На фона на напрегнатото ежедневие, в което живеят днес България и светът, с шок научихме за посегателството върху журналиста и главен редактор на „168 часа“ – Слави Ангелов.

За всички нас в Българското национално радио, това е акт на страхливци, които от позицията на физическата сила, нямат куража и мъжеството да застанат пред обществото и демократичните институции на България да решат проблеми от каквото и да било естество.

Побоят над нашия колега е недопустим, варварски акт, който всички ние осъждаме. Надяваме се, че разследващите органи ще намерят извършителите възможно най-бързо. Това ще бъде знак, че свободата на разследващата журналистика е ценна на цивилизованото българско общество и престъпността ще бъде наказана за всеки акт на насилие срещу представител на медиите.

Българското национално радио е готово да се присъедини и даде гласност на всяко журналистическо разследване на колегите от „168 часа“ и всички други професионални новинарски медии в България. Всички ние стоим гордо и достойно до нашите колеги от вестник „168 часа“ и Медийна група „България“.

Пожелаваме бързо възстановяване на Слави Ангелов 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на