Италиански радиоводещ загуби баща си, майка си, леля си и чичо си заради Ковид-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8320487 www.24chasa.bg
Габриеле Корси е италиански радио- и тв водещ. СНИМКА: Инстаграм

Габриеле Корси трогна хиляди, пусна страница във вестник с некролози на близките си

Италианският актьор, радио- и телевизионен водещ Габриеле Корси трогна хиляди италианци, след като публикува в инстаграм снимка на страница от вестник с некролозите на родителите и близките си, убити от коронавирус.

“Това беше баща ми. Онзи от малко размазаната снимка в страницата с некролози от вчера - баща ми е. Спомням си го с черната брада, когато ме учеше да ритам топка в парка под къщи.

Това беше майка ми. Онази елегантна госпожа,

починала сама в болницата,

защото там не можеше да

се влиза. Най-голямата болка

Тя. Сама. Беша майка ми. Правеше ми място в голямото легло, когато имах температура и когато това ми изглеждаше единственото възможно лечение.

Това беше чичо ми. Онзи господин с очилата си отиде сред многото вчера. Беше чичо ми. Същият, който ме водеше да играя с макетчетата на самолети и ме караше да летя, оставайки с крака, стъпили здраво на земята.

Това беше леля ми. Госпожата без снимка. Само дата на раждане и смърт. Беше леля ми. Не можем дори да отидем в къщата ѝ да потърсим нейна снимка. Тя, която на Коледа ми беше подарила първата фотокамера.

Бяха моят баща, моята майка. Бяха моите леля и чичо, родители, роднини на мои приятели. Онези, за които сега не можем да плачем. Онези, с които сега

не можем да се прегърнем,

за да облекчим болката

Онези, които ти не знаеш кои са. Но аз да. Онези, които за някого са “умират само старите”, “да, ама са били стари”, “умират много повече по други причини”. Ако си сред тези, значи всичко това не те е научило на нищо.

Под пубикацията на Габриеле Корси в личния му профил в инстаграм има коментари на много италианци, които също са загубили свои близки заради коронавирус.

Elisadospina пише в инстаграм: “Тази сутрин почина леля. Ще си отиде сама без дори един поздрав, без дори да мога да избера какви цветя да ѝ сложа на гроба, без дори да има служба”.

Elenina_m коментира: “Не пожелавам на никого, на НИКОГО да изживее подобна ситуация. Дядо ми на 89 г. е в болница от две седмици и не можем да получим никаква информация за него. През повечето време не можем дори да го чуем, защото страда и не може да стои на телефона, друг път звъни, но не може да говори. Днес ни се обади и ни каза “аз оттук няма повече да изляза”. А всички ние се надяваме да е силен и да не умре сам...”

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България