Данък сгради с отстъпка – до 31 юни, срокът за данъка на фирмите се измества с три месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/8322569 www.24chasa.bg
Менда Стоянова

НАП няма да запорира имоти и активи до 13 април

30 юни вместо 31 март да бъде крайния срок, в който фирмите да обявят данък печалба. Това предвиждат промени в законопроекта за извънредното положение, които са внесени от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова между първото и второто четене. Крайният срок за това беше 18 часа днес. 

Мерките бяха договорени между правителството, синдикатите и работодателите на срещата им преди ден по инициатива на премиера Бойко Борисов.

Новият срок се отнася както за компаниите, така и за едноличните търговци и за земеделските производители.

Отстъпката от 5%, която се полага при плащането на данък сгради до 30 април, да се ползва до 30 юни, гласи предложението.

Засега до 13 април, НАП временно ще спре да запорира имоти и активи, както и да ги разпродава, за да се погасят задължения към хазната. Конфискувания в полза на държавата от митниците етилов алкохол ще се предоставя безплатно на БЧК и на болници, вместо да се продава на търг., предлага Стоянова.

Също до 13 април няма да се обявяват нови обществени поръчки.

Времето за съставяне на новата бюджетна прогноза, която трябваше да бъде готова през април пък да се удължи до 31 октомври, гласи друго предложение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на